IJmuiden,
10
december
2016
|
06:00
Europe/Amsterdam

Rennen en vliegen voor de KNRM

130 km afzien voor de redders van de KNRM

Op zaterdag 10 december 2016 gaat alweer voor de achtste KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om fondsen te werven voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Of je rent alleen 65 of 130 kilometer! 

De West Coast Challenge is een eendaagse run bike run. De totale afstand bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand. Naast de hele West Coast Challenge van 130 kilometer voor duo's, de halve Challenge van ongeveer 65 kilometer voor duo's en de teamestafette van 130 kilometer voor twee duo's, is er dit jaar een extra onderdeel toegevoegd. Op verzoek van enkele ultralopers is besloten om de hele en halve afstand ook open te stellen voor solo-lopers. 

Fondsenwerven
De West Coast Challenge is niet alleen een sportieve belevenis, maar ook een unieke manier om het werk van de KNRM - levens redden op het water - financieel te ondersteunen. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via knrm.geef.nl. 

Overvaren
Het Noordzeekanaal maakt dat de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM overgezet. De ondersteuning op de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM. 

Live volgen
Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl. 

Op donderdag 8 december is de looprichting en daarmee dus de startplaatsen en de finishplaats door de organisatie bekend gemaakt. Dit is altijd afhankelijk van de windrichting. De start is in Hoek van Holland en de finish in Den Helder. 

Contactpersonen
photo:24/7 woordvoerder
24/7 woordvoerder
0620 572 979 (direct)
/
0255 548454 (kantoor)
photo:Leonie de Vries
Leonie de Vries
Woordvoerder
photo:Janneke  Stokroos
Janneke Stokroos
Woordvoerder
photo:Kees Brinkman
Kees Brinkman
Woordvoerder
photo:Edward Zwitser
Edward Zwitser
Woordvoerder
photo:Lieneke de Kroon
Lieneke de Kroon
Woordvoerder
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws