Noordwijk,
30
november
2014
|
00:25
Europe/Amsterdam

Recordopbrengst lustrumeditie KNRM Reddersgala

Het jaarlijkse KNRM-benefietgala, waar 500 gasten aanschoven in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, heeft een totaaldonatie van € 544.025 opgeleverd, een recordbedrag. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij besteedt het geld aan investeringen die de veiligheid van de 1.300 vrijwilligers ten goede komen. De galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu en entertainment voorgeschoteld, maar maakten ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond overhandigde commercieel directeur Stephan Stokkermans van Huis ter Duin de cheque met de opbrengst van de avond aan Cees van Duyvendijk, voorzitter van de KNRM.

Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd de opbrengst nog verder verhoogd. Opvallende veilingstukken waren een groepsbezoek aan Het Torentje met een persoonlijke rondleiding door minister-president Mark Rutte en een zeilexperience aan boord bij Team Brunel.

Middag en avond

’s Middags maakte een deel van de galagasten ook écht kennis met de KNRM door mee te doen aan een oefening op zee, met vier reddingboten en een helikopter. ’s Avonds waren er onder meer optredens van de Marinierskapel, Shirma Rouse, Paul Haenen en Vincent Bijlo.

KNRMDe KNRM staat 24 uur per dag gereed om hulp te bieden op zee. Ruim 1.300 professioneel opgeleide vrijwilligers bemannen de moderne reddingboten. De KNRM komt jaarlijks ruim 2.000 keer in actie, waarbij ruim 3.000 mensen worden geholpen of gered. De Redding Maatschappij ontvangt geen overheidssubsidie en bestaat al sinds de oprichting in 1824 uitsluitend van vrijwillige bijdragen.

Lustrumeditie Het Reddersgala van de KNRM werd in 2005 voor het eerst georganiseerd. Het initiatief voor het evenement lag bij het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee, alwaar de eerste twee edities ook werden gehouden. Vanwege een toenemende belangstelling verhuisde het Reddersgala in 2007 naar het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. En na vier jaar Scheveningen verhuisde het evenement in 2011 terug naar Noordwijk, naar het Grand Hotel Huis ter Duin. Dit was derhalve de lustrumeditie.