IJmuiden,
29
augustus
2014
|
18:59
Europe/Amsterdam

Luchtfotograaf maakt fotoboek als hommage aan zijn redders

In 2011 besloot luchtfotograaf Herman IJsseling een fotoboek te maken over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Een boek vol reddingboten in stormachtig weer. Tot zover niets bijzonders.

Tot hij op 8 mei 2013 op 50 kilometer uit de kust in zee stortte en uren later door de vrijwilligers van de KNRM werd gered. “De KNRM heeft sindsdien een speciaal plekje in mijn hart. Dit boek is voor mij een hommage aan een bijzondere groep mensen.” De boekpresentatie vindt plaats op 29 augustus in het bijzijn van zijn redders

.Luchtfotograaf Herman IJsseling van Flying Focus is befaamd vanwege zijn stormboeken en – kalenders. Zeker in de maritieme sector is Flying Focus een begrip. Een boek over reddingboten paste logischerwijs in het oeuvre van de luchtfotograaf: schepen in extreme omstandigheden. Wat het boek Redders van boven uniek maakt, is het verhaal dat tussen de regels door te lezen is. Het verhaal van een luchtfotograaf die crashte, op wonderlijke wijze gered werd en bij wijze van eerbetoon het lopende boekproject afmaakte.

Het boek Redders van boven (128 pagina’s) is vanaf 29 augustus te koop in de reguliere boekwinkel. Maar óók in deReddingwinkel van de KNRM, www.reddingwinkel.nl. “Wie daar het boek bestelt, is verzekerd van het feit dat een deel van de opbrengst ten goede komt aan het reddingwerk van de KNRM”, aldus IJsseling.

Bekijk de foto 's van de boekpresentatie hier

Contactpersonen
photo:24/7 woordvoerder
24/7 woordvoerder
0620 572 979 (direct)
/
0255 548454 (kantoor)
photo:Lieneke de Kroon
Lieneke de Kroon
Woordvoerder
photo:Kees Brinkman
Kees Brinkman
Woordvoerder
photo:Janneke  Stokroos
Janneke Stokroos
Woordvoerder
photo:Edward Zwitser
Edward Zwitser
Woordvoerder
photo:Leonie de Vries
Leonie de Vries
Woordvoerder
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws